2024 En iyi ve alinabilecek LG markası OLED tv modelleri tavsiye ve öneri sıralaması

LG, her yıl, muhtemelen diğer tüm üreticilerden daha fazla sayıda TV piyasaya sürüyor. Çoğu ucuzdur, ancak rakiplerine kıyasla nadiren iyi bir değer sunarlar. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde LG, OLED ve IPS LCD TV’leri ile tanınır hale geldi. OLED’leri, türünün yaygın olarak dağıtılan ilk örneği olmaları nedeniyle özellikle dikkate değerdir. LG’nin en yeni setlerinden hangisini seçeceğinizden emin değilseniz, ihtiyacınız olan her şeye sahibiz. Geçen yılki en iyi LG TV’leri ve 2024’de piyasaya çıkacak yenilerinden bazılarını oturduk ve test ettik ve sizin için en iyi seçimin hangisi olduğunu bulmak için bunları karşılaştırabildik.

En iyi LG tv hangisi? LG tv özellikleri ve tanımı

LG bir sürü farklı TV modeli sunarken, LG OLED TV’lerin sürekli olarak piyasadaki en iyi TV’lerden bazıları olduğunu biliriz. Giriş seviyesi LG BX OLED’den premium LG GX OLED TV’ye – hatta 88 inçlik dev LG ZX 8K OLED’e – piyasadaki en iyi TV’lerden bazılarıdır .

En iyi lg tv tavsiyemiz, oldukça makul bir fiyatla birinci sınıf özelliklerin ve üstün performansın en iyi karışımını sunan LG CX OLED TV’dir. bütçe dostu bir seçenek için LG BX OLED TV, hala OLED kalitesi hissedirerek son derece uygun fiyatlı. Yelpazenin diğer ucunda, aynı OLED kalitesini süper ince bir premium tasarıma yerleştiren LG GX OLED var. peki bu modellerde olan özelliklerin anlamı ve farkları nedir?

Alfa 9 işlemci (Alpha 9 processor)

tutalım 85″ ve 8k bir Televizyon satın aldınız ve salonun baş köşesine yerleştirdiniz, sonra ne olacak, tüm ücretsiz ve ücretli tv kanallarını inceliyorsunuz hiç biri 8K değil 4K bile zor bulunuyor, en fazla HD kanal bulacaksınız, peki bu büyüklükte bir TV ile HD bir film nasıl görüneceğini her kes tahmin edebilir. burada alfa 9 işlemci becerilerini gösterecek, HD filmi simülasyon ile 8K video kalitesine çevirip ekranda gösterece ve size dev ekran ve OLED kalitesinin zevkini yaşatacaktır

Dolby Atmos ve DTS Ses

Bir futbol maçı seyrediyorsunuz, tüm sesin ekran veya ekran altında bir yerden gelmesi, rahatsız edici ve yapay hissi yaratır ve zevkinize dokunur, sahanın sesi önden, taraftarların tezahurat sesleri de arkadan gelirse, kendinizi tribündesiniz gibi hisedersiniz. işte bu özelliğin adı Dolby Atoms ve DTS ses sistemidir ve ekranda kalkan bir uçağın sesinin üstünüzden geliyormuş gibi görüneceği veya bir stadyumdaki çalkantılı bir kalabalığın sesinin etrafınızı saracağı anlamına gelir.

Dolby Vision IQ

HDR, izlediğiniz her şeyin kontrastını iyileştirmek için tasarlanmıştır, ancak bazen bunun işleri daha da kötüleştirdiğini düşünüyoruz. HDR normalde 4K ve daha üstü tv’lerde bulunuyor, ve çoğu zaman daha derin siyahların ve daha parlak beyazların ayrıntılarının azalmasına veya gizlemesine sebeb olur. 4K’nın yüksek çözünürlüğünün sağladığı ekstra ayrıntıyı gizlemek büyük bir günahdır ve cinayet sebebidir. Dolby Vision IQ teknolojisi, TV’e yerleştirilmiş ışık sensörleri ile odanızın ortam ışığına göre kontrastı ayarlar ve ayrıntıları kaçırmanızı engeller.

Film yapımcısı modu(Filmmaker mode)

Televizyon teknolojisi çok gelişti ve yapay zeka ve görüntü işleme(image processing) teknikleri ile filmlerin daha sağlam ve güzel görünmesi sağlanıyor, ama bazen fazla teknoloji de ters etki bırakıyor. bazı hareket yumuşatma ve diğer teknikler yapay görüntü hissettiriyor ve sinemada görülen gibi olmuyor, çoğu zaman mecburen tv ayarlarına girip bazı özellikleri kapatıyoruz, işte LG’nin üst düzey TV’lerde sunduğu Filmmaker Modu burada size kolaylık sağlıyor, hiç ayarların derinliklerine dalmadan, sadece Filmmaker Modu seçerek filmin orijinal halini seyr edebilirsiniz.

Oyun özellikleri(Gaming features)

Oyuncu (gamer) bir insan bu hayattan 2 şey bekler, yenileme hızının yüksek olması ve giriş gecikmesinin düşük olması.