2024 Samsung tv – Sony Televizyon karşılaştırma – tavsiye, hangisi daha iyi


Samsung mu yoksa Sony mi? Bu iki en iyi TV markasından birini düşünüyorsanız, hangisinin sizin için doğru olduğuna karar vermeyi zor buluyorsanız şaşırmayız. 2024 en iyi tv hangisi

Sony ve Samsung, sektördeki en büyük TV markalarından ikisidir. Bu, benzer görünebileceklerini düşündüğünüz için sizi suçlamayacağımız anlamına gelir. Sonuçta, ikisi de bir dizi farklı fiyat noktasında 4K ve 8K TV’lerin bir karışımını sunuyor, değil mi?

Ama gerçek şu ki ikisi de farklı. Alışveriş yapanların çoğu muhtemelen her ikisinden de satın almaktan memnun olacak olsa da, hangi birinci sınıf teknolojileri zorladıkları (OLED’e karşı QLED), setlerinin nasıl ses ürettiği, hangi format desteğini bulacağınız ve işlem gücü açısından belirgin farklılıklar vardır. ve daha fazla yorumları inceleyeceğiz.

Sony vs samsung akıllı televizyon smart tv hangisi karşılaştırma tavsiye yorum nasıl 2024

Elbette, bugün satın aldığınız herhangi bir TV aynı temel görüntüleme işlevini sunma eğilimindedir. Dahası, daha küçük bir bütçeyle satın alırken genellikle çok fazla tutarsızlık olmaz. Ancak, bireysel özelliklerin çok büyük bir etkisi olabilir – ve yepyeni bir televizyon için ürün sayfalarını gözden geçirirken fark aşırı derecede belirgin olmayabilir.

İşte bu nedenle, Sony ve Samsung’un bu derinlemesine karşılaştırmasını, birini diğerine tercih ederek ne elde ettiğinizi veya kaybettiğinizi bildiğinizden emin olmak için bir araya getirdik.

Elbette bundan sonra yapılacak daha çok iş var. Yine de Sony TV 2024 ve Samsung TV 2024 serilerinden bir model seçmeniz gerekecek – ancak bu kesinlikle iyi bir başlangıç.

genel olarak akıllı televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenleri bilmek istiyorsunuz ise, önce ilgili bölümü okumanızı tavsiye ederim .

Bununla birlikte, kalbinizi Samsung veya Sony’ye yerleştirdiyseniz, aşağıdaki kılavuz Samsung ve Sony televizyonları arasındaki farkı anlamanıza ve umarız hangisinin sizin için doğru olduğunu bulmanıza yardımcı olacaktır.

Sony ve Samsung TV genel karşılaştırma

Teknolojiye bakmadan önce markaları inceleyelim. Samsung, Güney Koreli bir üretici ve açık farkla dünya çapında en büyük televizyon üreticisidir ve onu LG ve TCL izlemektedir.

Ancak Sony, çok geride değil – ve Japon üretici hala mücadele edilmesi gereken bir güç.

Sony ve Samsung, her boyutta bütçeye hitap ediyor ve 32 inç küçük TV’lerden devasa 75 inç ekranlara (hatta birkaç 85 inç modelle de) kadar her şeyi üretiyor ve bu setlerin çoğunu her yıl yenileyen yıllık bir ürün döngüsü ile . Çoğunluğu 4K TV’lerdir, ancak her iki markayla da garip ucuz HD ekranı bulabilirsiniz.

Kuzey Amerika’da lisansı olmayan Panasonic veya Philips’ten farklı olarak, hem Birleşik Krallık’ta hem de ABD’de bulunan televizyonları küresel olarak satıyorlar.

Her iki marka da televizyonların dışında çok sayıda tüketici ürünü üretiyor. Sony olmadan parlak yeni bir PS5’e veya PSVR’ye sahip olamazsınız. Sony’nin PS5’in yapabildiği her şeyi gösterebilen televizyonlar yaptığından da emin olun – ve her iki TV üreticisinin de 8K çözünürlüklü amiral gemisi bir TV’si var.

Sony ve Samsung, son derece rekabetçi akıllı telefon pazarında da mücadele ediyor: ikisi de Android telefon üretiyor, ancak bu kılavuzda telefonlarını karşılaştırmayacağız. (İlginizi çekiyorsa, en iyi Sony telefonları veya Samsung telefonları için ayrı sayfalarımız var.)

Akıllı Televizyon: Tizen mi? Android TV mi?

Günümüzde her bir televizyon markası, kendine özgü bir tada sahip farklı bir akıllı TV platformu olma eğilimindedir.

Samsung, orta sınıf ve birinci sınıf televizyonları için Tizen OS ile birlikte gelir. Tizen, en çok kullandığınız uygulamaları takip etmenizi sağlayan, sürekli yenilenen ‘yeni’ bir kutuyla gezinmek için hızlı ve genel olarak derli topludur. Genel olarak, oldukça yetkin bir deneyim, ancak evrensel arama işlevi LG’nin webOS platformu kadar başarılı değil.

Sony, vestel ve bir çok marka gibi ise rakiplerinden biraz daha fazla içerik ve menü bölmesi sunan Android TV’yi kullanıyor. Biraz daha karmaşık, ancak bu aynı zamanda aralarından seçim yapabileceğiniz çok daha fazlası olduğu anlamına da geliyor. Bu gerçekten tercihinize kalmış – ancak Android TV’nin diğer akıllı TV platformlarına göre biraz daha hatasız ve çökmeye eğilimli olduğu da biliniyor.

Peki ya ses asistanları? sizce Alexa mı yoksa bixbu mi? Gelişmiş Sony TV’ler, Google Asistan entegrasyonuyla birlikte gelir – bu, Android TV’nin Google tarafından geliştirilmiş bir platform olduğu düşünüldüğünde bu mantıklıdır.

Bununla birlikte, Sony artık daha yeni TV’lerine ve önceki yıllardan bazı orta sınıf modellerine bir Amazon Alexa Müzik, Kameralar ve TV Kontrolü uygulaması ekledi. Bu, üçüncü taraf akıllı ev ürünlerini ve hoparlörlerini Amazon Echo veya Ring güvenlik kameraları gibi bazı temel Alexa özellikleri aracılığıyla kontrol etmenize ve TV’nin güç ve ses işlevleri için Alexa sesli komutlarını kullanmanıza olanak tanır.

Samsung’un Bixby ses asistanı, orta sınıf setlerde ve üstünde bulunabilir, ancak akıllılar veya ses tanıma açısından Alexa veya Google Asistan’ın gerisinde kaldığı biliniyor. Bununla birlikte, muhtemelen Bixby’yi kullanacağınız minimal TV kontrolleri için fazlasıyla yeterli – ve gerçekten isterseniz televizyonunuzu her zaman bir Alexa hoparlörü ile bağlayabilirsiniz.

QLED, OLED nasıl? farkları ne?

Günümüzün birinci sınıf televizyon pazarı iki panel teknolojisine ayrılmıştır: OLED ve QLED (temelde kuantum noktalı bir LED-LCD ekran).

QLED yalnızca Samsung TV’lerde gerçekten kullanılıyor ve marka, parlak HDR sahneleri ve yüksek etkili TV görüntüleri sağlayan parlak 1.000-2.000 nit ekranlarıyla tanınan QLED ekranlarını birkaç yıldır zorluyor.

Kesinlikle adil bir karşılaştırma olmasa da, yaklaşık 800 nit’ten daha parlak olma mücadelesi veren üst düzey setler için Sony tarafından kullanılan OLED (organik LED) ekranlardan çok daha parlaklar.

OLED ekranlar daha sönük olma eğilimindeyken, üretimde kullanılan organik film göz önüne alındığında çok daha doğal bir renk kontrastı elde ediyorlar. OLED ekranlar aynı zamanda kendiliğinden yayılır, yani her bir piksel kendi ışığını yayar ve ekranda ışık ve karanlığın inanılmaz derecede hassas kontrolüne izin verir. Siyahlar gerçekten siyaha benziyor ve genel parlaklık zarar görse de, parlak bölümler de ekranın çevresindeki alanlara sızmıyor (genellikle LED’de olduğu gibi).

OLED ekranlarda sık sık görüntülerin “yanması” söz konusudur, ancak bunların çoğu anekdottur ve bunun bir sorun haline gelmesi için muhtemelen sette çok sıkı çalışmanız gerekir.

Bu tartışmayı QLED ve OLED kılavuzumuzda daha ayrıntılı olarak ele aldık, ancak şimdilik OLED’in genellikle karanlık görüntüleme ortamlarında yüksek kaliteli video formatlarına uygun tv olduğunu söylemek yeterli olacak, Samsung’un ayarları ise kontrastta gecikiyor ( karşılaştırmalı olarak) ancak parlak ve etkili bir ekranla telafi edin. Bununla birlikte, her ikisinin de oldukça etkileyici premium panel teknolojileri olduğunu ve çoğu insanın her ikisinden de çok memnun olacağını unutmayın.

Dolby Vision, HDR10+ nasıl? hangisi daha iyi ?

Birinci sınıf setlerden birine kadar orta sınıf bir televizyon satın alıyorsanız, yüksek dinamik aralık (HDR) desteğiyle gelecektir, ancak HDR’nin birkaç farklı biçimde geldiğini fark etmeyebilirsiniz. .

Her HDR TV’de desteklenen temel bir HDR10 formatı vardır – bu, normal SDR televizyona kıyasla daha geniş bir renk gamı ​​ve gelişmiş kontrasta sahiptir. Bugünlerde çoğu TV içeriği hala SDR’de, ancak her yıl HDR’de daha fazla film, şov ve program yapılıyor.

Ancak bunun ötesinde, izlediğiniz sahneye ve ekrandaki görüntü türlerine bağlı olarak TV’nin resim ayarlarını değiştirerek TV görüntülerini iyileştirmek için ‘dinamik meta veriler’ ekleyen iki HDR formatı vardır.

İlki, Sony ve LG tarafından desteklenen ve diğerlerinin yanı sıra Vizeo, TCL ve Hisense’deki TV’lerde bulunan Dolby Vision’dı. Ardından, Samsung ve Panasonic tarafından desteklenen HDR10 + var – ancak ikincisi artık orta sınıf ve premium TV’lerinde her iki formatı da sunmak için dönüyor.

Hızlı versiyon? Samsung TV’lerde HDR10 + ve Sony TV’lerde Dolby Vision bulunur.

Dolby Vision, 10 bit HDR10 + yerine 12 bit renk gamı ​​ile gerçekten daha gelişmiş bir formattır ve ayrıca daha yaygın olarak bulunur. (Amazon Prime’da bir dizi HDR10 + şovu varken, bunu Netflix’te veya Chromecast Ultra ve Apple TV 4K gibi cihazlarda desteklenmediğini göremezsiniz.)

Kuşkusuz, tercih edilen HDR formatı yalnızca fiyat aralığının üst sınırında bir endişe kaynağıdır, ancak büyük harcama yapanlar, hangi hizmetlerde HDR içeriği isteyebileceklerini dikkatlice düşünmelidir.

daha uygun fiyata bulunan vestel android tv UA9800 serisinde de Dolbi vizion gibi bir çok gelişmiş özellikler var

OTS ve Acoustic Surface Audio karşılaştırma

Sony ve Samsung, dahili ses için en iyi çözümler konusunda da gün geçtikçe daha fazla kafa karıştırıyor.

Sony, birkaç yıldır Akustik Yüzey Ses teknolojisine sahip setler gönderiyor ve ses yaymak için TV panelinin kendisini titretiyor. Yüzeyde akıllı bir çözüm gibi görünse de, cam genellikle sesi kanalize etmek için en iyi malzeme değildir ve ses bir şekilde belirsiz olabilir. Bununla birlikte, bugünlerde Sony’nin premium televizyon programlarının çoğunda bulacaksınız.

Samsung’un rakip TV ses sistemi, Akustik Yüzey Sesi gibi ekrandaki hareketlere yönlülük katan OTS’dir (Nesne İzleme Sesi). Etkiyi elde etmek için küçük geleneksel sürücülere bağlı yazılım kullanır.

Bu özellikler, büyük ölçüde Samsung için 8K QLED’ler ve Sony için 4K OLED’ler için çok fazla birinci sınıfta ve TV markalarının orta aralıktaki ortalama 20W hoparlörleri arasında çok daha az fark var.

Samsung vs Sony TV: 2024 için tavsiye

İkisinden de emin değil misiniz? Hem Sony hem de Samsung, yetenekli ana TV yapımcılarıdır, genelde tavsiye olan markalardır ve birinden veya diğerinden bir satın alma işleminde vazgeçmeniz pek olası değildir. Sony ve Samsung primleriyle ilgili şikayetlerimizin çoğu format desteği etrafında şekilleniyor – görüntü kalitesi genellikle her iki şekilde de mükemmel. Ve bir HDR formatı olarak Dolby Vision veya HDR10 + kullanmaya kararlıysanız, bu sizin için kararınızı verebilir.

Samsung’un QLED setleri parlaklık açısından daha iyidir. eğer geceleri ve karanlıkta sinema tarzı film izlemiyorsunuz ve gündüzleri izliyorsunuz, samsung öneriyorum. Aksi takdirde Sony’nin OLED’leri, gece geç saatteki film seanslarınıza daha uygun olan inanılmaz kontrasta sahip net bir görüntü sunar.

Samsung’un 2019 QLED’lerinin, büyük ölçüde geliştirilmiş eksen dışı görüntüleme sağlayan yeni bir Ultra İzleme Açısı teknolojisi getirdiğini belirtmek gerekir. Öte yandan Sony, düşük çözünürlüklü kaynaklardan yükseltme ve hızlı hareket eden çekimlerde hareket işleme konusunda genellikle oldukça yetkin.

Samsung setleri ayrıca sundukları şey için biraz daha ucuz olacak – bu nedenle Samsung, çok kısa bir süre önce TV pazarında yeni bir başlangıç ​​olmasına rağmen Sony’yi nasıl geçmeyi başardı. Özellikle OLED’ler, önümüzdeki yıllarda değişebilse bile, eşdeğer bir QLED’den daha pahalıya mal olacak.

Ve Sony, TV kasaları ve stant tasarımını çoğundan daha fazla oynama eğilimindeyken – aksi takdirde inanılmaz olan AF9 OLED gibi bazı kötü tavsiye edilen eğimli ekranlarla – o zamandan beri aklını başına topladı. A8H, 2020 için yeni, parlak bir orta sınıf OLED’dir ve yükselen A9G OLED, artık daha makul bütçelere ulaşılmasını sağlayan 48 inçlik bir boyuta sahiptir.

Samsung’un 2020’deki baskısı 8K TV’lere doğru, Q800T, Q900T ve Q950TS’nin tümü üst düzey 8K görüntüler sunuyor – ancak bu, amiral gemisi 4K seti olan Q95T’nin 8K modellerinde olduğu gibi en son işlemlerden yararlanmadığı anlamına geliyor. malları alan.

Son Haber: Samsung Galaxy A72 5G 128G cep telefenu fiyat açıklandı